Terug naar overzicht
01dec

KNX e-letter – editie december 2023

theMura P180 2.20 KNX UP WH | Aanwezigheidsmelder, 170° (tot 160 m²)

De passief-infrarood-aanwezigheidsmelder voor wandmontage inbouw biedt een efficiënte oplossing voor geavanceerde licht- en aanwezigheidsregeling. Met een rechthoekig detectiebereik van 170° en een indrukwekkend bereik van 16 x 10 meter (160 m²) op een montagehoogte van 2,2 meter, levert deze melder nauwkeurige detectieprestaties.

Speciaal ontworpen voor integratie met het KNX-bussysteem, beschikt de melder over 2 kanalen voor zowel licht als HKL, allemaal beveiligd met KNX Data-Secure. Hierdoor wordt betrouwbare en veilige communicatie gegarandeerd.

Schneider’s nieuwe KNX-drukknop met dynamische labeling

De nieuwe KNX-drukknop van Schneider Electric beschikt over een aantrekkelijk display waarmee digitale etikettering met tekst en symbolen mogelijk is. Systeemintegratoren en KNX-elektriciens worden nu vrijgesteld van de tijdrovende taak van het voorbereiden van papieren etiketten. Digitale etikettering biedt niet alleen tijdsbesparing, maar verleent ook extra flexibiliteit, waardoor professionals sneller en gemakkelijker kunnen reageren op last-minute wijzigingen.

De recente KNX-drukknop is beschikbaar in vijf kleuren en vier varianten (enkelvoudige module, tweevoudige module, drievoudige module en universele viervoudige module). De universele module, met 2 tot 8 knoppen, maakt het voor integrators mogelijk om zich vlot aan te passen aan evoluerende omgevingen en klantbehoeften, zelfs na verloop van tijd. De KNX-drukknop met dynamische labeling vormt een stijlvolle, flexibele en efficiënte benadering om snel in te spelen op klantverzoeken.

Optimaliseer je energieverbruik met de geavanceerde KNX bedieningspanelen van Zennio – Z50, Z70 en Z100

Met de nieuwste versie (v3.7) van deze touchscreens biedt Zennio nu de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je energieverbruik zoals nooit tevoren. Dankzij de intuïtieve touchscreens visualiseer je moeiteloos je energiestromen en heb je te allen tijde toegang tot informatie over je PV-productie, batterijstatus, verbruik, import en export. De displays berekenen nauwkeurig de zelfconsumptie van het gebouw, en alle verzamelde gegevens worden gelogd voor historische analyse op uurbasis, dagelijks, maandelijks en jaarlijks niveau.

De Zennio bedieningspanelen bieden ook de mogelijkheid om specifieke energiepagina’s te activeren voor afzonderlijke verbruikers, zoals laadpalen en warmtepompen. Deze gedetailleerde informatie wordt gepresenteerd in overzichtelijke grafieken op de displays, waardoor je een helder beeld krijgt van het energieverbruik in je gebouw.