Terug naar overzicht

Een fikse upgrade voor het Justitiepaleis van Namen

Het nieuwe Justitiepaleis van Namen zit boordevol moderne snufjes. Een uit de kluiten gewassen KNX-installatie, gerealiseerd door Sumi Smart & Connected Buildings vormt daarbij de basis. Van slimme verlichting tot touchpanels en multifunctionele displays, alle technieken werden naadloos op elkaar afgestemd en zorgen voor een gebouw waarin het comfortabel, praktisch en duurzaam werken is. Een hele stap vooruit.

Slim verlichten, aardig wat besparen

De slimme verlichting is niet enkel energiezuinig, voor de gebruikers is het ook ontzettend praktisch. Zo wordt ‘vergeten’ verlichting automatisch uitgeschakeld, zijn er klokken of gaat de verlichting automatisch aan wanneer er een ruimte betreden wordt. Slimme, maar ook praktische snufjes die het energieverbruik doen dalen en waardoor verlichting een lust wordt en geen last. Afhankelijk van de natuurlijke lichtinval in elke ruimte wordt de verlichting ook automatisch gedimd. Uiteraard wordt er steeds een minimaal werkbaar verlichtingsniveau behouden.

Verduisteren wanneer nodig

Het Justitiepaleis heeft heel wat lichtinval, maar op zonnige dagen kan dit lastig zijn. De shutters en verduistering worden automatisch aangestuurd, passen zich aan de zonneschijn aan en zorgen voor een aangename werkomgeving. De connectie met de verwarming en airco zorgt dat het binnenklimaat altijd aangenaam is. Uiteraard kan er nog individueel aangepast worden.

Makkelijk in gebruik

KNX drukknoppen met iconen, KNX displays met touch bediening, en touchpanels die perfect bij het gebouw passen. Op die manier oogt de bediening ook mooi.

Gebruikte toepassingen

  • Verlichting: Schakelen, dimmen, dimers, automatisch detecteren bezetting, afwezigheidsdetectie, constante lichtregeling
  • Jaloezie- en rolluikregeling: Individuele regeling, Groeps- & centrale regeling, automatische programma’s, vorstbescherming, detecteren zon en interactie met HVAC/verlichting (geen wind of regenbescherming aangezien de zonnewering tussen twee glazen werd geplaatst).
  • Bediening en visualisatie: Schakelaars / Drukknoppen, Web servers Aanraakpanelen & schermen
  • Automatisering en afstandsbediening: Timers, Internettoegang
  • Toegepaste merken: Schneider, Elsner, Esylux, Theben en Zennio

Omschrijving van de klant

Het nieuwe justitiepaleis in Namen, geopend in 2024, biedt een centralisatie van de gerechtelijke diensten in de provincie Namen. Het gebouw integreert zich moeiteloos in het stadspark en is ontzettend duurzaam vormgegeven. Het huisvest diverse gerechtelijke instanties en wordt beheerd door FOD Justitie.

“Tal van slimmigheden en technologieën doen ons niet enkel heel wat energie besparen, het maakt het werken ook een stuk aangenamer. Een hele stap vooruit.”

Contactinformatie

BedrijfsnaamSumi Smart & Connected Buildings
Bedrijfs-e-mailinfo@sumismart.com
Bedrijfswebsitehttps://sumismart.com/nl/

KNX België

We verbinden alle partijen actief bezig met domotica en slimme toepassingen op basis van de KNX-technologie. We dragen de meerwaarde uit van deze technologie/oplossingen en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte blijven over dé referentie op het vlak van woning- en gebouwautomatiseringtechnieken.

Andere projecten

Residentieel

Project DP door DB-Electrics

Commercieel

Project voor event-en kantorenlocatie in Izegem