Terug naar overzicht

Residentieel project in de Kempen

In deze residentiële passiefwoning in de Kempen zijn alle technieken ondergebracht met KNX. Daarnaast werd de Zennio Z41COM geïntegreerd als centraal bedieningspaneel om het systeem te besturen. Doordat Z41 ook met smartphonelicenties werkt, kunnen de bewoners eenvoudig vanop afstand controle krijgen over hun woning én ontvangen ze meldingen wanneer nodig.

Ook worden screens automatisch aangestuurd en beveiligd door het Elsner Suntracer SL weerstation op basis van de positie van de zon, binnen- en buitentemperatuur, helderheid en regen. Om de bediening van screens op meerdere manieren te wijzigen, zijn er Zennio Flat schakelaars geïnstalleerd waardoor manuele bediening mogelijk is.

Vanwege de geavanceerde integratie met het Vaillant warmtepompsysteem, worden alle zones perfect gekoeld en verwarmd door middel van een waterpomp. De hele installatie kan vanop afstand onderhouden worden via de ISE Remote Access die volledig is aangesloten in het elektrische bord.

Gebruikte toepassingen

  • Verlichting: DALI, Universeeldimming
  • Jaloezie- en rolluikregeling: Screensturing met weerstation, Gordijnsturing
  • Geavanceerde Vaillant verwarmingsintegratie: Zoneregeling, Passieve koeling
  • Automatisering en afstandsbediening: SONOS integratie, Zehnder ventilatie integratie, Sauna integratie, Smartphone applicatie

De hele installatie kan vanop afstand onderhouden worden via de ISE Remote Access die volledig is aangesloten in het elektrische bord.

Contactinformatie

BedrijfsnaamVecolux
Bedrijfs-e-mailinfo@vecolux.be
Bedrijfswebsitewww.vecolux.be
Naam contactpersoon
Functie contactpersoon

KNX België

We verbinden alle partijen actief bezig met domotica en slimme toepassingen op basis van de KNX-technologie. We dragen de meerwaarde uit van deze technologie/oplossingen en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte blijven over dé referentie op het vlak van woning- en gebouwautomatiseringtechnieken.

Andere projecten

Commercieel

Project voor event-en kantorenlocatie in Izegem

Commercieel

Project voor politiebureau ‘De Drie Hofsteden’ in Kortrijk